18 Haziran 2010 Cuma

Hatır

Ferahlatıcı bir rüzgârın kollarındayım bu sabah. Bir vapur düdüğü tadında düşler kuruyorum. İskelede kalan yolculara, hiç de âlâkaları yokken bakışlarını vapurda dolandıran insanlara el sallar gibi, umursamaz buluyorum kendimi; içimdeki korkulara. Üstüm-başım, yüzüm-gözüm maviye boyanıyor, her kulaç boyunda.
Gökyüzüne parça parça dağılmış bulutları toplayıp, köpüğüne katıyorum; sevdiğini kucaklar gibi iki yana açılan denizin. Bir tarifi olmalı diyorum, insana bir parçacık da olsa huzuru tattıran şeylerin. Gökyüzünün mesela, ya da mavinin. Bir anlamı olmalı insanın martılara bunca özenişinin. Suyun denizde böylesine romantik hâle gelişinin bir nedeni olmalı.
Ansızın hayatımdan çıkıp gidenlerin, bir fısıltı tonunda gelip içime yerleşenlerin hesabını tutmayı bırakmışken ve ölesiye yorgunken üstelik, aynalardaki suretin, umursamaz görünüp görünmediğini kontrol etmekten... Çoğunlukla bir yanılgıyla son bulsa da, yine de vazgeçememişken insanlara güvenmekten. Açık pencerelerin ceryanında, bir rüzgârla bu kadar duyguya dağılıp gitmenin; henüz yazılmamış, okunmamış, söylenmemiş satırlarda gizli bir sebebi olmalı. Ve bu dağınıklığı akla hoş gösterecek mutlu günlerin, ufacık bir hatırı.

6 yorum:

Elif Gizem dedi ki...

gizli bir sebep, belki keşfedemediğin, belki henüz adını bilmediğin... ama evet mmutlaka bir nedeni olmalı...

bennessuno dedi ki...

Mavi suyun aklımıza düşmesinde yaz mevsiminin rolü olsa gerek, ve yaz günlerinde yaşanacak mutlu günlerin düşleri... Uzun yaz günlerinde dışarda yaşanacak çok şey bekliyor bizleri, vakit varken, haydi...

deep dedi ki...

Sevgili parpali bende bir ödülünüz var:)
Sevgilerimle

Sazan dedi ki...

İkinci paragrafı defalarca okudum, son cümleden soru yarattım kendime, yanıtlamaya çalıştım; mutlu günlerin hatrı olur mu sahi? Yanılgıyla son bulan bir sevda masalı ve vazgeçmeme inadı inanıp güvenmelerden... Bir kahvenin bile kırk yıllık hatrı varken, mutlu günlerin bu yaralı kalpte hatrı yok nazarımda...

Sevgi ile kal, iyi haftasonları...

Zeugma dedi ki...

''Suyun denizde böylesine romantik hale gelişinin nedeni olmalı''..
Ne güzel bir tanımlama bu..

Evrende nedensiz bir şey olmadığına göre elbette nedeni var...

banu(çifte kavrulmuş hayat) dedi ki...

Yaşamın bir anlamı olmalı,senden başka,benden başka...Sana görünmeli,bende olmalı...

Aynı tadı aldım yazından desem..
Sevgiyle cnm...