29 Ocak 2011 Cumartesi

Hazırlık

Kenarları işlemeli aynaya yansıyan suretleri bile, benzer bir gülümsemeyle aydınlanıyordu sanki. "Bir örnek giyinmekten kurtuldukları için mi bu kadar mutlular" diye düşünmüştüm bir an. Benimle birlikte sıra bekleyen diğer kadın da alamıyordu gözlerini onlardan. Bu yüzden bir ara aynada karşılaşınca bakışlarımız, kızlarınkine özenen bir gülümseyiş yayılmıştı yüzümüze. Bir anlaşmaya varmış gibi bakışlarımızı başka yönlere çevirmiştik ardından.
-Siz ikiz misiniz?
Kadının sorusuyla herkesin odak noktası olmuşlardı yine. İş olsun diye sorulmuş bu soruya alışkın olduklarından, aralarında bir sözcü bile seçmiş olabilirlerdi. Daha sakin bakışlı olanı cevap verdi kibar bir gülümseyişle;
-Evet.
Beklediği cevabı alan bütün gözler başka yerlere yönelmekteydi ki, sahnesini tamamlayamamış bir oyuncu telâşıyla atıldı tekrar kadın;
-Ama çok benziyorsunuz!
Kızlar birbirine bakıyordu, kadın kızlara. Cümleyse ortada bir yerde sallanıp duruyor, kızların gülümsemelerine yayılıyordu. Geri kalan herkes kalakalmıştı, gülümsemekle, önemsememenin arasında.
İnsan kafasında dolanan şeylerle haddinden fazla meşgul olurken, cevapları kaçırır bazen. Ah o kaçırılmış cevaplar... Nasıl da hazırlıksız yakalayıp dolanırlar insanın boynuna.

6 yorum:

sufi dedi ki...

"ama çok benziyorsunuz!" yerine "çok benziyorsunuz" sözü ortada sallandırmazdı belki de sözü.AMA fazla olmuş.

Profösör dedi ki...

Ama kelimesini kadın boşuna kullanmamış olabilir. bu tür konuşmalarda konuşanın yapısını ve birikimini ortaya koyar. gereksiz kelimelerin varlığı sıradan insanların kullandığı varittir. Yazar duymak istediğini olduğu gibi betimlemiş olabilir. gayet güzel bir anlatım. teşekkürler..

Esin Bozdemir dedi ki...

yaşadıklarından dersini almışlarda böyle hazırlıklı "gardını almış!" bir halde olabiliyorlar!sevgili sufi'nin dediği gibi "ama!" fazla olmuş... gayri ihtiyari çıkmış bulunmuş ağızdan!..amma bu kadar da olmaz ki! der gibi:) insan denen beşer!bazen düz yolda bile şaşar!..sevgi, sabır, hoşgörü...olur böyle şeyler..:)güzel bir hafta sonu dilerim..

Newbahar dedi ki...

Neden ikizlere aynı şeyleri giydirirler? Daha çok daha fazla, daha daha(!) olsunlar diye mi?
Sinir olurum ben:)

Ah meraklı gözler! Kaçamak kaçamak süzersin sonra o cılkı çıkmış soru gelir; siz ikiz misiniz? aynı yumurta mı falan filan:))

Bu duruma düşmemek için sadece süzmek lazım (sessizce), ben gibi:))

Profösör dedi ki...

Belki ilginizi çeker; mimlendiniz.:))

Vladimir dedi ki...

DURDURULABİLİR Mİ ZAMAN?

Sanırım, Evet. Bazen. Siz durdurmuşsunuz zaten.