1 Ekim 2009 Perşembe

Şifa istemem balından

Upuzun, labirent gibi birbirine açılan, havasız koridorları vardı hastanenin. O koridorları dolduran onlarca insan, uğultulu bir bekleyiş tutturmuştu. Sanki iyileşmek için değil, hasta olmak için; üstelik de şehrin, hatta ülkenin çeşitli noktalarından gelmişti; yaşlısı, genci, çocuğu.
Saklı kalması gereken ya da öyle olmasını istediğimiz bir şeyler olurdu hep. Bazen bir defter arasını, bazen de kaçırılan bakışları mesken ederdik saklananlara. “Hastalık” dediğimiz şey de, vücudumuzun sakladıklarından meydana gelmez miydi zaten?

4 yorum:

Zeugma dedi ki...

Derdini anlatamamak sorun işte..
Kelimelere dökememek..
Hayatın her alanında zorluk çıkarır insana..
Karşındaki de o doktorun anladığı gibi anlar belki,kimbilir?

zero dedi ki...

Bir kız varmış hangi zamanda yaşadığı önemli olmayan. Üzüldüğü, dertlendiği, kırıldığı cümlelerin hepsini yutmuş. Öfkelenmiş susmuş, kızmış susmuş, kırılmış susmuş. Sonra bütün o sustukları, bütün o yuttukları içinde kocaman bir zehir olmuş, hastalıklardan birinin adı olmuş, bedeninin düşmanı kesilmiş. Ve böylece öğrenmiş: susmak her zaman kusmaktan daha betermiş. Bundan sonra hep kusmuş, hep kusmuş. Sonra bir de bakmış ki kusacak bir şey de kalmamış. Hayat susmaya da kusmaya da gerek olmayacak kadar ciddiye alınmaması gereken bir seyirlik sefaymış. Susmalar ve kusmalar gidince elinde sadece sefası kalmış.

Kirpinin Zarafeti'ni okuduğunu gördüm ve mutlu oldum. Her satırının keyfini doyasıya çıkarman dileğiyle...

Parpali dedi ki...

Anlatamamak, anlaşılamamak... İkisi de zor Zeugma.

Bir seyirlik sefa. Ama bazen unutuveriyoruz işte. Yeniden yeniden hatırlamak gerek zero.

Kirpinin Zarafeti senin referansınla aldığım bir kitaptı zaten. Sen bir kitabı beğeniyle anlattığında bir an önce edinmek için heyecanlanıyorum. Okurken de heyecanım mutluluğa dönüşüyor. Şu aralar kaçak buluşan sevgililer gibiyiz ama mutluyuz ;)

çöl sürgünü. dedi ki...

yine hayatın acı kesitlerinden bir bölüm diyorum ne yazık:( insanın deger ve öneminin kalmadıgı ensesi kalınlar dünyası.Hastalar derman ararken doktorların bile yüzüne bakmadan reçete yazdıgı tıkış tıkış medet umma kapısı,adamın varsa beklemeden derdine merhem olması,İnsan canının paradan ucuz olması,saysay bitmez.kısacası paran varsa yaşarsın adam gibi insan gibi.Allah o çileli bekleyişlerden etmesin kimseyi..