26 Mart 2010 Cuma

İnsanlar gibi

Beyaz bir güvercin duruyordu elinde adamın. Öyle gururlu, öyle kendinden emindi ki o duruş, bakmaya doyamıyordum. Bir parça ekmeği didikleyip yiyordu adamın ağzından, arada bir dönüp etrafına bakınarak. "Ben burdayım" diyordu sanki, "bak, ben sevildiğim yerdeyim". Elinden tutup, dudaklarındaki ekmeğe uzanabilecek kadar inanabilirim birine. O cümleler aklıma gelmemiş olsaydı, yemin bile ederdim o görüntünün böyle söylediğine.

"Güvercinlerin varsa, bütün işin başkalarının güvercinlerini aldatıp, kendi güvercinlerine katmaktır. Güvercinleri gönderirsin, onlar başka çatılardan güvercinleri çağırır, aldatır sana getirirler.
Nasıl aldatıyorlar ki?
İnsanlar gibi." (Muz Sesleri/Ece Temelkuran)

2 yorum:

Newbahar dedi ki...

Neden her seferinde aldanırlar bazılarımız gibi!!!

Adsız dedi ki...

Güvercin,güvercini aldatmaz.
İstisnalar hariç,kimse de başkasının güvercinini kandırmak için güvercin beslemez.Gönül işidir, sevgi ilgi ister.''gel kız bizim kaldığımız kümeste çok yakışıklı oğlanlar var hem sahibimiz bizi mısırla kenevirle buğdayın en alası ile besliyor''diyerek hemcinsini kandırmaya çalışacak kadar zeki değiller:)Duygusal zekaları insandan ileridir.Sanırım Ece hanım insana dair duruma güvercinleri de katmakla hata etmiş.
Aynıyla vaki...
Simsiyahtı.Baska diye tabir edilen bir türdendi.Onu havada gördüğümde elimdeki bir kaç kuşu havalandırıp görmesini sağladım.Sonrası çatının etrafında bir iki nazlı tur attı ve indi.Yorgun ve açtı.Biraz yem ve su sonrası kümesin yolunu tuttu.
Yeni yuvasına alışması için kanatlarını bantladım.Normalde 15 gün yeterlidir alışması için.Ama göz çeperinin çevresindeki sarılıktan ürktüm çünkü bu önceki kümesine olan bağlılığının bir nişanesidir aynı zamanda.Bir güvercin çok uzun süre aynı kümeste yaşarsa ielrleyen yaşı ile beraber göz çeperi sararmaya başlar.yaklaşık iki ay kaldı hiç uçurmadım bu süre zarfında.Çiftleştirmeye çalıştım ıııh olmadı.Ve iki ay sonra diğer kuşların havada uçtuğu sırada içlerine saldığım da,onu çevirdiğim istikamette kaldığı yerden yoluna devam etti.
İradeli bir güvercini kimse kandıramaz:)
Güvercinlerden öğrenecek çok şey var.Sağlıcakla kal Parpali:)
Akşamsefası