8 Şubat 2011 Salı

Uğurlama

Otobüsün bütün hüzünleri görünür kılan ışıkları söndüğünde, cama yansıyan belli-belirsiz gölgenle başbaşa kalırsın. Bembeyaz, upuzun bir çizgi devam eder yol boyu ve sen, o çizginin ardında kaybetmeye çalışırsın, üzerine çöken yorgunlukları.
Giderek koyulan gökyüzünün yanında, ışıklardan mahrum yolları da katarsın gözlerinin derinine. Göz kapakların onca koyu rengi tartamıyormuş gibi kapanırken yavaş yavaş, başını cama yaslarsın. Koridordaki uğultu azalıp, herkes kendi rüyalarına dağıldığında, arkanda bıraktığın şehri de kaldırırsın bavuluna. Mola yerine yaklaşırken açılan ışıkların altında aranırsın, sağa sola sinmiş küçük mutlulukları. Alelacele üzerine geçirdiğin montun açık yakasından ürperten bir soğuk dolanır tenine. Her anonsta merakla karışık bir heyecana kapılırsın.
Molayı tüketip otobüse giderken farkedersin ki, yürüdüğün yol bu kez ıslaktır. Seni yolcu edenlerin getirdiği suyla yıkanmıştır otobüsün camları, kurşun döker gibi bir edayla. Ve bilirsin ki artık hiçbir şey olmaz, yolculuğu uğurlamayla başlayanlara.

6 yorum:

Pilli Petro dedi ki...

hiç sevmem yolculamayı ve de yolculanmayı hep ayrılık demektir benim için terminaller ve hep anılarımın en derinine atar o pencere kenarı ve de cama yansıyan siluetim.

ben en çok o pencere kenarında özlerim eskide kalan yolculadıklarımı ... bak şimdi aklıma neler getirdin :)

aysema dedi ki...

Gitmek mi zor, kalmak mı? İkisi de özlem benim için. Keşke ayrılıklar hiç olmasa.
Sevgilerimle...

beenmaya dedi ki...

ha bir de şehirler vardır nereye gidersen git seninle birlikte gelen, içinin gizlediği şehirler...

Adsız dedi ki...

Şu senin şehirlerarası hüzün kalbin yokmu...

Profösör dedi ki...

Tren yolcularını uğurlarken daha hüzünlü olur herşey. Tren kalkar. Kalkmadan önce üç kere acı acı ötör. Sevdiğini yüreğinden söker alır gider. Geride boynu bükük kalanlar gayri ihtiyari el sallarlar. Tren homurdanarak gözden kaybolur gider. hüzün bir kere daha çöker ve altında ezilir kalırsın.

Sabahattin Gencal dedi ki...

Merhaba,
Yaşamın her alanından seçtiğim çalışmaları, yazarlarının izniyle “Bloglardan Seçmeler” adlı sitemde yayınlıyorum.
Sizin de izniniz olursa bloglarınızdan seçtiğim çalışmalarınızı, kaynak göstererek yayınlamak istiyorum.
İyi günler dileğiyle.
Sabahattin Gencal